Rasen Mittelspitz

Rasen hører under fellesbetegnelsen Tysk spitz og finnes i hele 5 størrelsesvarianter. Størst er Keeshound (Wolfspitz), den neste er Grosspitz, så kommer Mittelspitz, Kleinspitz og til slutt Pomeranian (Zwergspitz).
Alle disse rasene går under samme standard med litt variasjon i størrelse, farger og snuteparti.

Rasen er alltid oppmerksom, livlig og usedvanlig hengiven overfor sin eier. Meget lærevillig, lett og oppdra. Rasen tåler all slags vær, er robuste og har en høy levealder.Helhetsinntrykk
Rasen virker tiltrekkende med sine vakre pels, som på grunn av den rikelig underullen står ut fra kroppen. Spesielt påfallende er den kraftige manlignende kraven rundt halsen og den buskete halen som bæres over ryggen. Det reveaktige hodet med de kvikke øynene og de spisse, små og tettstilte ørene gir rasene deres karakteristiske kjekke uttrykk.

Tysk spitz er en kvadratisk hund av type, men som varierer mye i størrelse. Hodet er typisk trekantet med et spisst snuteparti og relativt små spisse stående og tett ansatte ører, og en ikke alt for godt markert stopp i pannen. Halsen er middels lang og har tørr hud. Dypt bryst og bredt, kort og kraftig lendeparti. Buklinjen er noe opptrukket og ryggen kort. Beina er muskuløse og har en kraftig benstamme. Halen bæres ringlet over ryggen og har buskete pels.

Pelsen forøverig er lang og rett og gir god isolasjon mot de fleste værtyper. Vinterstid får pelsen tett, myk og svært godt isolerende underull. Ytterpelsen står ut fra kroppen og gir hunden et betydelig større volum enn den egentlig har. Rundt halsen har den tykk løvemanke (man).
Pelsen krever ikke så mye stell.
Den første tiden er det viktig å passe på at valpepelsen ikke tover seg bak ører og bukser.

Temperament
Mittelspitzen er meget lærevillig og lett å oppdra. Deres mistro overfor fremmede og deres manglende interesse for jakt gjør dem til den ideelle vokter av gård og grunn; verken engstelige eller aggressive. Spesielt kan fremheves at rasene tåler allslags vær, er robuste og har en høy levealder.
Denne livlige og årvåkne hunden er rolig og selvstendig fra naturens side. Den knytter seg sterkt til eieren sin og er hengiven, men kan også bli sjalu.

Dette er veldig sunne hunder.
Det forekommmer noen få tilfeller av patellaluksasjon, men fordi dette er små og lette hunder, vil de sjelden få problemer med det.
Alle avlsdyr skal øyenlyses og være fri for arvelige sykdommer.

Klippet fra www.rasehund.no
 

Vakre utvendig, nydelige innvendig.

nan-evy strømsvik 06.09.2013 19:18

Nydlige hunder som jeg kan tenke meg, har sett på å lest om flere raser men tror dette er en vinner :)

Kristin 06.09.2013 20:19

Takk! Jeg er selv blitt helt forelsket i denne rasen; allsidig, lettrent, sosial og nydelig

| Svar

Nyeste kommentarer

22.07 | 08:25

Hei. Får dere valper i nærmeste fremtid? Ønsker helst Creme, Creme-sobel eller Orange-sobel, men er ikke avgjørende. Må være tispe. Har også sendt mail

24.05 | 20:59

Hei. Planlegger dere noen kull i fargen crème eller crème sober i nærmeste fremtid?mvh Madeleine S

12.04 | 18:59

Hei, planlegger dere noe kull i Black tan? ☺️

29.09 | 19:14

Hei! Til våren blir det antagelig kull med oransje-sobel. Dersom du ønsker mer info, bruk gjerne mail-adressen: kristinhauger@hotmail.com
Mvh Kristin