Familien Hauger/Steen Hansen

Vår lille familie består av Simen, Kristin og Rune.

Vi bor i den idylliske bygda Ring i Ringsaker, plassert ganske så akkurat midt imellom de tre byene Hamar, Lillehammer og Gjøvik. Vi har en fantastisk utsikt til Mjøsa, fra Skreia-fjellene i sør til Biristrand i nord. “Samme hvor man er i verden, bare man ser Mjøsa.”  

Simen er 17 år og går i 1.vgs. Han liker seg på skolen, er glad i dyr og i skjermer av alle slag, han har svart belte iTaekwondo og er “forfryktelig” glad i våre gromme sprettballhunder. Han lar sjelden sjansen gå fra seg til å få en kosestund. Simen er også innimellom med på treningsbana, liker litt fart og moro som agility-trening gir.

Mor, Kristin, jobber i skolen. Hennes store interesse er hundene og håndarbeid av alle slag.

Rune er forholdsvis ny "i kennelen", innflytter fra Hamar som han er. Litt spennende å få en bykar inn i hundegalskapen, men Rune takler alt på strak arm og elsker firbeintingene - alle som en!

Runes første møte med hundegjengen var en tur på utstilling i Letohallen med skrulla Chili. Og når han syntes dette var artig, kan ingenting bli bedre!

Rune er mediemann og nyhetsredaktør, som holder på med curling på fritiden. Og nå blir også valpejordfar, kenneldriver og kanskje til og med agility trening en del av fritidssyslene. Det skal sies at han ikke var helt ukjent med hund før han kom til HAugertoppen. Han har hatt en pomme og en chi, og ikke minst bernerene hos tante og onkel.

 

Kristin har “alltid” hatt hund, med unntak av fire år i ungdomstiden, da det ikke passet for foreldrene. Hun bestemte seg da for at så fort hun flyttet for seg selv skulle det bli en hund med på lasset igjen, og slik ble det. Det vil aldri bli en dag uten hund igjen, det har hun bestemt seg for! Mor har hatt mange forskjellige hunder oppigjennom: Labrador, Pyreneisk gjeterhund, Collie, Border collie og Tervueren. Hun var av den oppfatning at hun aldri skulle ha liten hund, og slett ikke ei “sofa-bikkje”……

Men bedre “sofa-bikkjer” kan en da ikke tenke seg…

Og holdningen om at små hunder antagelig ikke kunne brukes til så mye, har hun måttet endre så det griner: Mittelspitzen er med på alt! Den er utrolig lærenem og arbeidsom, tillitsfull og sosial og greier du å gå en tur som disse hundene ikke orker å følge med på; ja, da er du utrooolig sprek! Vi sier at det eneste hundene ikke passer så godt til, er å være trekkhund.. Der blir de lettvektere, gitt! Ikke for det, de er antagelig perfekte i skisporet med mor bak i strikken; da bør det nemlig helst ikke gå så fort!!

Nyeste kommentarer

22.07 | 08:25

Hei. Får dere valper i nærmeste fremtid? Ønsker helst Creme, Creme-sobel eller Orange-sobel, men er ikke avgjørende. Må være tispe. Har også sendt mail

24.05 | 20:59

Hei. Planlegger dere noen kull i fargen crème eller crème sober i nærmeste fremtid?mvh Madeleine S

12.04 | 18:59

Hei, planlegger dere noe kull i Black tan? ☺️

29.09 | 19:14

Hei! Til våren blir det antagelig kull med oransje-sobel. Dersom du ønsker mer info, bruk gjerne mail-adressen: kristinhauger@hotmail.com
Mvh Kristin